Rakas Taivaallinen Isä, tulen eteesi kokonaisena ja läsnä olevana Sinun luomana persoonana ja pyydän, että autat minua seisomaan Kristuksen totuuteen vyötettynä. Haluan elää sitä elämää, johon Kristus on minut lunastanut. En halua enää kulkea valheen teitä, vaan sitä tietä joka Sinä olet Kristus.

En halua enää taipua muiden tarpeiden ja tahtojen mukaan, vaan toteuttaa sitä minkä Sinä olet minulle tarkoittanut. En halua elää valheiden ja väärien ajatusten ohjaamana, vaan löytää ohjaus ja ymmärrys Sinun sanastasi. Juurruta minut Sinun totuuteesi.

Olen luotu Taivaallisen Isän tahdosta ja suunnitelmasta. Olen lunastettu, Sinun ristintyösi tähden vapauteen kaikista synneistä joita olen itse tehnyt, tulen tekemään ja mitä vääryyksiä on minulle tehty ja millaisilla valheilla olen kasvatettu. Sinä olen minut armahtanut Jeesus ja sen totuuden otan vastaan.

Sinä kuolit puolestani ja kukistit kuoleman vallan. Sinä kannoit väärän identiteettini ristille. Sinä nousit kuolleista osoittaaksesi minulle, että myös minulla on uusi elämän mahdollisuus Sinussa. Auta minua uudistumaan mieleni muutoksen kautta niin että ymmärrän ja näen todellisen minuuteni Sinun ristintyön kautta.

Olin kuolettanut itseni, koska en uskonut omaavani mitään mahdollisuuksia elää ja olla. Minulta oli riistetty elämän voima ja mahdollisuudet. Uskoin valheet todeksi ja elin sen mukaan. Haluan nyt kääntää katseeni pimeyden kujilta valkeuden tielle ja seurata sitä. Suostun luopumaan valheista jotka ovat määrittäneet minuuttani ja ohjanneet kulkuani.

Annoin häpeälle vallan ja uskoin todeksi sen, että olen vain sen arvoinen. En antanut Sinulle Herrani niitä oikeuksia jotka olisivat auttaneet minut vapauteen ja elämään. Häpeä peitti minuuteni ja saastutti elämäni. Nyt luovun siitä ja otan vastaan totuuden, että olen elämään luotu, kutsuttu ja lunastettu, Sinun rakkautesi tähden.

Pelosta tuli elämänkumppanini, joka alkoi hallitsemaan, miten elän ja reagoin. En enää osannut itse elää, vaan annoin tunteitteni hallita minua. Ne tekivät valintani ja ohjasivat käyttäytymistäni. Ymmärrän nyt, että se kaikki oli valheen aikaansaannosta ja luovun siitä. Otan vastaan uuden elämän, jonka saan Sinun armontyösi tähden.

Sinä Kristus vuodatit veresi minun tähteni. Sinä otit piikkikruunun edestäni ja kärsit syntieni tähden. Minä ylistän Sinua siitä ja julistan kunniaasi maan ääriin. Opeta minua oikein valitsemaan ja ymmärtämään. Anna Pyhän Hengen johdatus ja enkelit varjelemaan kulkuani jotta en heikkouksissani tee vääriä valintoja, vaan saan Sinun voimassa elää ilman pelkoa ja häpeää.

Vapauta Sinä Herrani minut kaikkien valheiden kahleiden vallasta. Vapauta minut näkemään Sinun totuutesi ja ottamaan vastaan armahduksesi sinne missä sitä eniten tarvitsen. Auta minua luopumaan vääristä valinnoista, vihasta ja katkeruudesta, jotka ovat turmelleet elämääni. Sinun rakkauden kohteena voin ottaa vastaan totuuden itsestäni ja uskoa että olen oikeutettu elämään.

Koska olen rakkautesi kohde, suostun myös rakastamaan itseäni. Luovun kaikesta
vihollisuudesta itseäni vastaan ja alan olemaan myös itselleni kokonaisena totta. En enää valehtele itselleni tai läheisilleni ja pyrin totuuteen joka vapauttaa minut elämään täyttä elämää siellä, minne Sinä minut johdatat. Opettelen pitämään itsestäni huolta ja kunnioittamaan temppeliä jonka minulle annoit.

Otan vastaan ja uskon sen totuuden, että olen Sinun omasi ja nimeni on kirjoitettuna elämän kirjaan. Sinä Taivaallinen Isäni rakastat minua iankaikkisella rakkaudellasi ja asetit Pyhän Henkesi asumaan minuuteni ytimeen. Olen Sinun heijastuksesi peilissä ja naisena tai miehenä saan olla kuvajaisesi kuten sen minulle Sanassasi todistat.

Kiitos Isä rakas, että saan olla rakkautesi kohde!